Deelnemerschap

From Frack - Hackerspace Friesland
Jump to navigationJump to search

Kom eerst eens langs

Benieuwd naar wat Frack is? Voel je vrij om eens te komen op een dinsdag of donderdag, of naar een van onze toekomstige bijeenkomsten, en zien waar het allemaal om draait. Via ons IRC-kanaal kan je misschien ook wel afspreken met iemand die op een ander tijdstip aanwezig is.

Deelnemer worden

Ken je ons al? Ben je al eens geweest? Vond je het gezellig/leuk/interessant? Wordt deelnemer van Frack en zorg dat wij blijven voortbestaan.

Wil je deelnemer worden? Dat is natuurlijk erg fijn! Neem contact op met het bestuur[@]frack[.]nl als je meer informatie wilt.

Als je deelnemer bent kun je natuurlijk gebruik maken van alle faciliteiten van de space en zal er minimaal 1x per maand een bijeenkomst georganiseerd worden door het bestuur.

Indien je gebruik wenst te maken van het gereedschap dat aanwezig is in de space, moet je daarvoor deze vrijwaring ondertekenen en aan het bestuur overhandigen. Ben je jonger dan 18 jaar en wil je werken met gereedschap mag dit alleen onder toezicht van een deelnemer welke ouder is dan 18 jaar.

Voordelen deelnemerschap

 • Vrij gebruik van de beschikbare gereedschappen en onderdelen.
 • Korting op de verschillende versnaperingen die in de space te krijgen zijn. (drankjes, chocoladerepen, tosti's)
 • Sleutel van de space (je betaald wel borg)
 • Een eigen projectplekje.
 • Een stem in keuzes die ten behoeve van de space worden genomen.
 • Onderdeel zijn van een gezellig groep geeks om je bij thuis te voelen en mee samen te werken, knutselen, brainstormen en kennis mee te delen.

Waarom kost deelnemer zijn geld

Om onze maandelijkse kosten (huur, verzekeringen, etc..) te kunnen betalen, vragen we deelnemers om een bijdrage van 25 euro per maand. Indien je echt echt echt niet zoveel kunt missen, neem contact op met het bestuur. In uitzonderlijke gevallen kan de bijdrage worden kwijtgescholden. Maar gelieve te begrijpen dat de space geld nodig heeft om te bestaan, we bestaan zonder steun van bedrijven of overheden. Als er aan het einde van de maand geld over is, dan gebruiken we dat af en toe om projecten van deelnemers te steunen, of om machines, gereedschap of andere zaken aan te schaffen waar we met zn allen wat aan hebben.

Junior deelnemers

Voor jonge hackers, (tot 18 jaar), is deelnemer zijn natuurlijk ook leuk!, hoewel er wel een aantal zaken net wat anders uitpakken, Junior deelnemers moeten een handtekening van een ouder/verzorger overleggen en voor junior deelnemers gelden de volgende extra regels:

 • Geen gebruik van powertools zonder supervisie.
 • Geen gevaarlijke projecten (hoogvoltage/chemicaliën) zonder supervisie van een volwassene.
 • Junior-deelnemers moeten het registratie formulier door hun ouders laten ondertekenen.

Multi-deelnemerschap

Ben je al deelnemer bij een Hackerspace? Kijk dan naar het Multi-deelnemerschap.

Deelnemer worden

Om de maandelijkse kosten van de space te dekken vragen we deelnemers een maandelijkse bijdrage van 25 euro per maand. We zouden het zeer op prijs stellen als je deze donatie voor de 28e van de voorgaande maand kunt overmaken op onze bankrekening.

Als je deelnemer wilt worden lees dan allereerst het reglement (en de statuten) door. Stuur vervolgens een email naar het bestuur[@]frack[.]nl met hierin de volgende gegevens:

 • Je naam
 • Je nick
 • Je e-mailadres
 • Je offline adres (straat, huisnummer, postcode)
 • Je telefoonnummer
 • Je geboortedatum

Mocht je ook gebruik willen maken van de zware machines (zoals bijv de kolomboor) zouden we je willen vragen een vrijwaringsverklaring te ondertekenen: https://frack.nl/wiki/File:Vrijwaring_Frack.pdf Het document kan eventueel op de space uitgeprint worden.

Een aantal gegevens kunnen geopenbaard worden via de boekhouding die Frack in het kader van transparantie online plaatst. Het gaat hier om je nickname/voornaam, bedragen en boekingsdata. Mocht je hier liever niet in genoemd worden dan kun je aan de penningmeester vragen een pseudoniem te gebruiken. Eventuele declaraties zullen altijd in de boeken verschijnen onder vermelding van naam/nickname.

Uiteraard zullen we jouw gegevens vertrouwelijk behandelen en nooit delen met andere mensen dan het bestuur tenzij we hiertoe wettelijk verplicht zijn. Mocht dit laatste voorkomen zullen we je hier altijd (waar toegestaan) van op de hoogte stellen.

We bewaren je betaalgegevens (nickname/voornaam, bedragen en boekingsdata) in de boekhouding voor 7 jaar, daarna verwijderen we het oudste jaar van de boekhouding. Alle overige gegevens (zoals de ondertekening van de vrijwaringsverklaring, je offline adres en geboortedatum) worden uit onze administratie verwijderd zodra het kalenderjaar na het opzeggen van je deelnemerschap voorbij is.

Je kunt daarnaast ten alle tijde opvragen welke gegevens wij van je bewaren. Stuur een mailtje naar bestuur [@] frack [.] nl of spreek 1 van de bestuursleden aan en we zorgen dat dit mogelijk gemaakt wordt.