Category:Python

From Frack - Hackerspace Friesland
Jump to navigationJump to search

Gerelateerde projecten

Een overzicht van alle projecten die met Python te maken hebben.

Beamercontrol

A project to control our space beamer over serial from within python

Binaire klok
20180303 143634.jpg

Een klok die met behulp van leds de tijd in binair weergeeft op basis van een Raspberry pi zero

DMX Homelight

Op OHM2013 heb ik een 6-tal Led RGB-Spots gekocht inclusief de daar gebruikte controller. Deze controller is DMX gestuurd. Het idee is om deze spots te gaan gebruiken als verlichtingsbron in de woonkamer welke in ieder geval door een web-interface aangestuurd kunnen worden. Daarnaast is het doel om extra functionaliteiten toe te voegen zoals Ambilight en een audio-gestuurde disco-mode.

Omdat de verlichting en controller als losse onderdelen kwamen wordt alles in een nette 19" behuizing gebouwd. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de bruikbaarheid als losse DMX controller buiten de woonkamer-setting. Hiervoor worden onder andere ook standaard XLR 3P DMX connectoren aangebracht.

Deurbel
Deurbel Project.jpg

Een deurbel voor de space. Draadloos het netwerk op met een UDP broadcast en een varieteit aan ontvangers / detectiehardware (zoemer, Lightbox en een Gnome desktop applicatie)

FlatPackers

A project to develop software that will programatically generate plans for a custom designed house, made from wood and cut by a CNC machine.

Frack Kassa
Frackbar gui edition.png

Een kassa applicatie voor het bijhouden van de verkopen van de bar in Frack

FrackBot
Frackbot at irc.png

Een IRC-bot voor ons Frack-kanaal. Hiermee kunnen zaken als wiki-updates en het openen/sluiten van de space gemeld worden. Gebaseerd op code uit de Python-workshops.

LPD8806-Lan
LPD8806 lan interface.jpg

Interface om vanaf ethernet via een arduino direct de leds van een LPD8806 strip aan te sturen.

Ledwall
Tetrisbuilding.png

Het idee is om een led wall te bouwen welke we in gebouwen achter de ramen kunnen hangen zodat we elk raam als een rgb pixel kunnen aansturen.

Lightbox
Lightbox Project.jpg

Lightbox is een Python library voor het aansturen van ledverlichting. Het zorgt voor vloeiende overgangen en meerlaagse kleurmenging. Het is origineel ontwikkeld voor het Twitterboom project (Kerst 2011) maar is sinds die tijd sterk doorontwikkeld.

Localchat
Localchat Project.png

Een chatclient voor het lokale netwerk gebaseerd op UDP-broadcasts.

Mac2user
Mac address.png

Een plugin voor de IRC bot die middels dezelfde technieken als de spacestats MAC-adressen gebruikt om aanwezigheid in de space te bepalen. Deze plugin gaat om het koppelen van nicknames/apparaten aan MAC-adressen die actief zijn.

Pixelvloed

Pixelvloed is een multiplayer-canvas waarbij meerdere deelnemers via het lokale netwerk middels binaire UDP-pakketten op een gedeeld scherm kunnen tekenen.

PlainTLV

PlainTLV is een Type/Length/Value dialect. Het voordeel van TLV is dat het uitermate simpel en snel te verwerken (en genereren) is. Dit komt omdat het veldlengtes specificeert ipv data te scheiden door afgesproken tekens. Dit betekent ook dat er geen escaping plaats hoeft te vinden van scheidingstekens, deze zijn er immers niet. PlainTLV heeft als verdere eigenschap dat de syntax zelf volledig in leesbare tekst gedaan wordt, wat het leerproces vergemakkelijkt.

Quote database
Quote database Project.png

De Frack Quote Database is een quote database systeem gelijkend aan bash.org, qdb.us, quotesdb.nl. Het is een database om grappige citaten uit een IRC kanaal in te bewaren, en tot hilariteit ende vermaak van allen weer te kunnen bekijken.

RadioCurses

Een in python geschreven nCurses grafische command line client om Di.fm en aanverwante streams te beluisteren. Deze code draait op de Bar PC in de space.

RobotArm
HackerspaceOpenDagNiekie.jpg

Connecting the robot arm to the internet.

SpaceAnnounce

Via het netwerk aankondigingen te doen van gebeurtenissen in de space. Bijvoorbeeld het openen/sluiten van de space, en het gaan van de deurbel.

SpaceSlurper

SpaceSlurper is een verzameling van kleine applicaties die wiki, Twitter en andere updates verwerken van de Nederlandse hackerspaces of (waar mogelijk) alle spaces die de benodigde informatie in de SpaceAPI hebben ingevuld. Dit project kan gebruikt worden als basis voor de HitB Hackerspace Challenge.

Spacestate Switch
Deurswitch achter paneel.jpg

Een deurschakelaar in het slot van de toegangsdeur gebaseerd op ethernet. Dit om de staat van de space automatisch te detecteren en veranderingen naar de online tracker te sturen.

Tranquillity
Tranquility ii wallpaper by devildoll.jpg

Een client om de CodeCup 2016 te winnen

Twitterboom
Twitterboom 05.jpg

Een interactieve, verlichte en Twittergestuurde kerstboom die eind 2011 te zien was in de Bibliotheek Leeuwarden. Hieruit voortgekomen is een deel van de verlichting in de space, bestuurd door Lightbox.

Vloerplan gcode
Blueprint1.png
Geinspireerd door
Afbeelding Anoniem.png WinSCaP
WinSCaP Rol: Werkt aan: Geen projecten :(
, en het televisieprogramma "Grand designs", seizoen 12, aflevering 2. Is het idee opgevat om opensource code te ontwikkelen waarmee aan de hand van een ingevoerd vloerplan zo veel mogelijk van de te bouwen ruimte (huis, hackerspace, tuinhuisje) direct vanaf plat plaatmateriaal met een cncmachine gefreesd kan worden.
Voedselbank
Voedselbank logo.png

Met dit project helpt Frack de Voedselbank Leeuwarden. De huidige applicatie (en database) om het klantenbestand en de pakketstroom te beheren bevat een aantal knelpunten die groei beperken, iets dat gegeven het huidig economisch klimaat voor problemen zorgt. Kortom, genoeg reden om ze een opfrisbeurt met technieken anno 2012 te geven.