Notulen Meeting 2018-09-18

From Frack - Hackerspace Friesland
Jump to navigationJump to search
« Notulen Meeting 2018-09-18 »
Meeting Deelnemersvergadering 2018-09-18
Notulist Will-Do
Datum 18 september 2018 om 20:04
Aanwezige deelnemers TheSuperFlight, Failbaitr, Martin, Henk, niekie, Koen, Lars, Thomas, Jan2, Mark, Will-Do, Mikazuki
Overzicht meetings & notulen
 1. Opening
  1. De vergadering wordt geopend om 20:04 uur
 2. Goedkeuren notulen vorige vergadering
  1. De notulen van vorige keer zijn akkoord
 3. Punten vorige vergadering
  1. Aanschaf dingen
   1. Er zijn nog geen dingen aangeschaft, het punt wordt doorgeschoven naar de volgende keer.
 4. Mededelingen van het bestuur
  1. Martin heeft zich aangemeld om Penningmeester te worden. Feedback/overdenkingen/bezwaren kunnen doorgegeven aan het bestuur. Bij geen bezwaren wordt hij na de volgende deelnemersmeet officieel bestuurslid.
  2. Het multi-Deelnemerschap is ingevoerd
  3. Vanaf nu wordt de afspraak ingevoerd dat wanneer wij activiteiten uitvoeren/verantwoordelijk zijn als Frack bij een event (zoals solderen), dat we dan met minimaal 3 mensen aanwezig zijn. Dit zodat er 1 iemand naar de wc kan en er alsnog 2 mensen bij de activiteiten aanwezig kunnen zijn.
 5. Financieel overzicht
  1. Frank heeft een berekening gemaakt. Als alles blijft gaan zoals het nu gaat (stabiele hoeveelheid deelnemers), dan hebben we in 2020 helemaal geen geld meer. Omdat we een opzegtermijn hebben van een halfjaar betekend dit dat we nog maximaal 1,5 jaar hebben om genoeg inkomsten te krijgen. Dit gaat er vanuit dat de huidige deelnemers allemaal deelnemer blijven, als dit achteruit loopt bereiken we sneller het punt waarop we de huur op moeten zeggen.
 6. Voorstellen van deelnemers
  1. Afbeelding Anoniem.png Hylke
   Hylke Rol: Beginnend met: Robotica Werkt aan: Geen projecten :(
   Zonneboot team
   1. Wordt druk aan gewerkt, over twee weken hebben we weer een vergadering
  2. Jildou Achter de Bar.jpg Will-Do
   Jildou Achter de Bar.jpgJildou Gerritsma (Will-Do) Rol: deelnemer, persvoorlichter, alg. bestuurslid Deskundig met: Design, GnuCash, Knutselen, Open Data Werkt aan: Geen projecten :(
   Code of Conduct voor Frack
   1. Er is een voorstel voor een CoC gemaakt. Deze is in het Engels omdat een groot deel gekopieerd is van EMF. Feedback/meedenken is welkom. Binnen nu en de volgende vergadering kan feedback doorgevoerd/besproken worden. Bij de volgende vergadering bespreken we de CoC inhoudelijk.
 7. Activiteiten
  1. Nieuwe indeling space - 16 september - Nabespreking
   1. We zitten er nog middenin, dus het wordt een tussentijds verslag. Hylke geeft een samenvatting: We zijn afgelopen zondag goed begonnen. De indeling staat voor een groot deel al op zijn plek. Er zijn een paar dingen die nog moeten gebeuren maar die zouden in de komende weken afgemaakt kunnen worden. Jan zou graag aan alle deelnemers willen vragen de space ook als een project te zien. Zondag was er een redelijke groep en is er hard gewerkt, maar het waren slechts 30% van de deelnemers. Daarnaast zijn er veel dingen in de space die een beetje beter kunnen, en het zou fijn zijn als we daar allemaal wat meer aan werken i.p.v. alleen hier komen voor onze eigen projecten, zondag was een mooie start daar voor. Hylke vond dat er zondag goed aan gewerkt is en ziet dat ook als een mooie start voor nieuw enthousiasme om de space te verbeteren.
  2. Uitmarkt 2 september - Nabespreking
   1. Het was een drukke dag. Ontzettend veel kinderen gehad die wilden solderen tot de weerstandjes op waren (er waren niet genoeg meegenomen). Beestjes bouwen was geen enthousiasme voor. 3D-printer was ook erg populair, groot succes, daarmee werden veel volwassenen binnen gehaald. Veel mensen die nog geen 3D printer hadden gezien. Henk moddeld een space-lama die de volgende keer 3D-geprint kunnen worden zodat het eventueel ook verkocht kunnen worden (Thingiverse-dingen mogen niet verkocht worden)
  3. Security conferentie 10, 11 en 12 september - Nabespreking
   1. Het was jammer dat er geen frack-deelnemers waren die het standje wilden bemannen. Er waren veel mensen, veel bedrijven, goed idee om er volgende keer ook weer te zijn (met meer aanwezigen). Er is nog een hack-groepje in Leeuwarden, mensen die meer op security gericht zijn (capture the flag doen en internet-hacking). Die zijn ook gevraagd om eens langs te komen. Jan zou ze graag een plek aanbieden in Frack, omdat ze nog geen eigen plek hebben. We moeten wel kijken of het etisch kan blijven. Thomas en Martzen hebben contacten.
  4. Ledkubuscursus - 26 september
   1. 7 plekken over, Hylke is druk bezig met de voorbereidingen
  5. Weekend van de Wetenschap - 6 en 7 oktober
   1. We hebben ons aangemeld en staan dus op de website. Tot noch toe is de aanloop van mensen groot als we de deuren open hebben op weekenddagen. We gaan OpenTTD spelen wanneer het rustig genoeg is. Er is afgesproken dat diegene die bovenaan staat met OpenTTD de bezoekers moet verwelkomen.
  6. Digitale Geletterdheid dbieb - 20 oktober
   1. Ligt nog bij Panter, die is er niet, dus bespreken we later
  7. Halloweenparty @ Frack - 27 oktober
   Jildou Achter de Bar.jpg Will-Do
   Jildou Achter de Bar.jpgJildou Gerritsma (Will-Do) Rol: deelnemer, persvoorlichter, alg. bestuurslid Deskundig met: Design, GnuCash, Knutselen, Open Data Werkt aan: Geen projecten :(
   Wie wil meehelpen organiseren?
   1. Jan heeft cafe op de Emmakade gevraagd of het daar gehouden mocht worden, mocht wel. BHP reageert niet op Jildou's mails met vragen of het daar mag, dus Emmakade lijkt een goede locatie. Er kan hulp gebruikt worden voor het verzinnen van hulp. Op de dag zelf is er hulp nodig met het aankleden van de locatie. Tijdens het feestje is er een costuumcontest en een foodcontest. Het thema is space.
  8. Roadtrip langs alle hackerspaces - 3 en 4 november
   1. Dit is nog niet geweest, we hebben het er al vaak over gehad, nog steeds zin in, yay
  9. Afbeelding Anoniem.png TheSuperFlight
   TheSuperFlight Rol: voorzitter Werkt aan: Geen projecten :(
   Platendrukkerij recycling PVC
   1. Als we eens mee willen denken met het afvalprobleem van de platendrukkerij (recyclen van PVC) en kijken in de platendrukkerij, dan kunnen we langsokmen. Doodle rondgestuurd met datum. Marten stuurt de doodle nog eens eens rond en wil dat je hem invult
 8. Projecten
  1. Marten: gaat binnenkort verhuizen, inboedel is welkom.
  2. Failbaitr: onderdelen voor de grote CNC binnen, wordt steeds meer gebouwd, yay. Op kantoor bezig met een webinterface voor machinekit, dat is software die de CNC kan aansturen.
  3. Martin: is een muur aan het bouwen t.b.v. de nieuwe indeling van de space. Thuis ook aan het verbouwen en een kastje aan het bouwen die alles gaat besturen in huis.
  4. Niek: home-automationspul werkt weer soepeltjes. Alarmsysteem, lichtjes aan en uit + disco op muziek. Wel is de lamp in de slaapkamer gesneuveld, dus er is nog wat werk.
  5. Lars: serverrack voor thuis bij de verbouwing aan het maken, en werkt aan een pneumatisch nerfgun.
  6. Fuss: Bezig met een korte golfradio, moet alleen nog een variabele condensator maken. Daarnaast bezig met een eigen synthesizer. Moet bekender worden met de CNC en gaat daarna die gebruiken hiervoor
  7. Thomas: is bezig met OSCP halen en heeft geholpen met de space verhuizen. Als hij zijn OSCP gehaald heeft wil hij een hackingcursus gaan geven. Na 10 oktober heeft hij weer tijd.
  8. Hylke: Bezig met verbouwing van de space en voorbereidingen van de ledcubuscursus. Daarnaast alvast beginnen met zijn halloweencostuum dat geen halloweencostuum is, en wil hij de CNC wat liefde geven de komende tijd
  9. Jan2: Is nog steeds bezig met zijn synthesizer. Heeft een ontwerp, moet hem alleen nog in elkaar zetten
  10. Mark: Kastje gemaakt om efficiënt laptops op te ruimen. Tool gemaakt om voortgang en projecten beter te managen. Wil daarnaast een guitarhero-guitaar aansluiten op een raspi en kijken of daar wat leuke dingen mee kunnen
  11. Mika: Bezig met 3Dprinten. Eerste model ruimtescheepjes kwamen er slecht uit, bij 2e model crashte de 3Dprinter dus gaat lekker. Vorige week figuurtje voor DND voor iemand anders geprint en wil er nu zelf ook 1. Heeft daarnaast de TS80 soldeerbout gekocht en die is vet. Werkt op USBC quickcharge en wordt 300 graden in 10sec.
  12. Henk: Bezig met het halloweenconstuum en is bezig met het leren tekenen zonder computer.
 9. Rondvraag
  1. Marten: De Cucumus is bijna over datum, het wordt nu verkocht met korting. Over datum smaakt het nog steeds hetzelfde en mag het gratis mee, wel willen we graag de flesjes en kratten terug voor statiegeld. De Niet-over datum cucumus is nu 50ct.
  2. Thomas: Wil de wiki/site updaten + projectenpagina van de wiki updaten + kratjes indexeren. Panter moet gevraagd worden naar de database voor de kratjes. Overlegd met Jan over de wachtwoorden/toegang tot de server.
  3. Marten: vraagt of we een mening hebben over sponsoring voor de space. Stelt voor om een misschien een sponsorcommissie in te stellen van ong 3 mensen. deze mensen kunnen sponsoren zoeken, een sponsorpakket samen te stellen en contacten onderhouden. Vraagt of er interesse voor is. Als er interesse voor is kan men zich aanmelden bij Marten. Thomas wil meedoen na 10 oktober.
 10. Sluiting
  1. De vergadering wordt gesloten om 21:17 uur