Category:Solderen

From Frack - Hackerspace Friesland
Jump to navigationJump to search

Gerelateerde projecten

Een overzicht van alle projecten die met Solderen te maken hebben.

Arduino Spectrum Analyzer
ArduinoSA screenshot.png

Bij Nurdspace zijn BuZz en SmokeyD bezig met het bouwen van een op Arduino gebaseerde spectrum analyzer die de volledige WiFi band pakt (2.4GHz tot 2.5GHz). Ze verwachten hier binnenkort worden hiervan zelfbouwkitjes voor te maken.

Fix de Mixer
LW-6810 mixer open.JPG

De LW-6810 mixer van de Aldi is defect. Falende elektronica lijkt de oorzaak, motor lijkt in orde.

Hackerspacebus
Bus3.jpg

Er is een bus waarin misschien een portable hackerspace gemaakt kan worden. Voornamelijk ook om bij scholen langs te gaan en kinderen enthousiast te maken voor techniek

KnipperLedPrint
Frack KnipperLedPrint Render01.png

De Knipperledprint

Led cube
Cube2.jpg

Leren, spelen, bouwen en je vingers branden. Met enkele duizenden ledjes en nog meer soldeerpunten is het mogelijk om je eigen hologram te maken.

Led kubus kit
LedCubeKit ProjectPicture.png

Knipperende leds, sierlijke figuren en het mooiste: allemaal door je zelf gemaakt. Deze kit is voor iedereen die zelf een led kubus wil maken.

Ledbar
Ledbar.jpg

Eth0 is een high-tech-geek-outdoor-conferentie. Op dit event is een lounge aanwezig met een bar. Op basis hiervan is het idee ontstaan om een bar te ontwerpen in het thema van eth0.

PM motor experimenten
PM Motor V2.PNG

Het project omvat het ontwikkelen en maken van een borstelloze permanent magneet motor. De elektromotor heeft luchtkern spoelen en wordt aangestuurd middels transistors in combinatie met hall sensoren. De motor wordt gevoed met een spanning van +- 9 tot 12 volt. De pulse timing van de spoelen wordt geregeld door een arduino. Deze arduino wordt galvanisch gescheiden en beschermt van het motor circuit door optocouplers. De motor heeft 12 neodium magneten en 10 koper spoelen. De overige materialen die worden toegepast zijn o.a. RVS, trespa, PVC, nylon.

meer informatie zoals 3d tekeningen, arduino code ,fotos/videos van de build en blog updates volgen.

Stofbot
Stofbot1.jpg

Een kapotte stofzuiger ombouwen tot een robot die autonoom rondrijdt.

Pages in category "Solderen"

The following 11 pages are in this category, out of 11 total.