Spoelenwinder

From Frack - Hackerspace Friesland
Jump to navigationJump to search
Project: Spoelenwinder
Winder V1.PNG
Status lopend
Betrokkenen
Afbeelding Anoniem.png SinkroniusMaximus
SinkroniusMaximus Rol: Werkt aan: Geen projecten :(
Kennisgebied(en) cnc
, Programmeren, Spoelen
Projectcode CoilWinder
Afgeleid van: PM motor experimenten
ProjectoverzichtProject toevoegen

Spoelenwinder op basis van een permanent magneet motor, stepper motor met geïntegreerde software. Voor het wikkelen van motor-, gitaar, trafospoelen etc.

Dit project omvat verschillende kennisgebieden binnen de software zoals bijvoorbeeld communicatie over uart, motor snelheidsregeling, gelijkloop van motoren en programmering in arduino(esp32) en MPLAB X(microchip). Uiteraard komt ook het 3d tekenen, het schema tekenen en de montage aanbod. Op deze pagina vind je binnenkort meer build progress, waaronder codes, bedradingsdiagrammen, filmpjes, foto's en andere gegevens.

Versie 9

In deze versie is het frame op een aantal functies na compleet. De handbediening, stappenmotor functies, recepten en eeprom zijn geprogrammeerd. In dit filmpje is te zien hoe de testronde verliep.

In volgende versies zal ik werken aan de slider met de tweede boorkop, het draadverdelerplatform, de eindschakelaars en de spoelen wizard.

Versie 6

Heb inmiddels versie 6 van de software klaar. De communicatie is tussen het scherm en de micro-controllers is opgezet en de meeste drive functies zijn al uitgewerkt en getest. De code en het scherm is te vinden op: github

In de volgende versies werk ik o.a. aan de handbediening, stappenmotor functies en het opslaan van recepten in het eeprom van de PIC microchip.