User:Pepo

From Frack - Hackerspace Friesland
Jump to navigationJump to search
Gebruiker: Pepo
Gebruiker Pepo.jpg
Naam Pepo
Rol niet-deelnemer
Vaardigheden
Deskundig Linux

Is ook goed met

 • Klussen in huis
  • Hout constructies
  • Electiciteit aanleggen
  • Water aanleggen
  • Verwarming aanleggen
  • Gas aanleggen
  • enz

Grote hobbies

Wil graag hulp bij

Ik wil graag hulp bij mijn project in Rwanda

Inmiddels zij 7 netbooks opgeleverd voorzien van Ubuntu en software en een grannyproof reinstall vanaf USB. Na april 2012 wil ik met de nieuwe Ubuntu LTS een nieuwe installatie bouwen met nog meer mogelijkheden.

Hiervoor heb ik ook een project pagina op deze wiki aangemaakt: Wireless Rwanda

Daarnaast heb ik interesse in:

 • Electronica
 • Domotica


Projecten

ProjectStatusOmschrijving
BeamerluikideeEen beamer aan de muur is leuk -als hij aan staat- maar als hij uit is mag hij de muur in verdwijnen. Helemaal leuk als dat automatisch gaat :-)
HoutbranderideeEen houtgestookte opklapbare brander
LabvoedinglopendHet is handig om een regelbare labvoeding te hebben voor de diverse projecten. Kopen kan altijd nog, daarom gaan we eerst maar eens proberen om er een te maken.
LedwallideeHet idee is om een led wall te bouwen welke we in gebouwen achter de ramen kunnen hangen zodat we elk raam als een rgb pixel kunnen aansturen.
O2ideeWe hebben een o2 gekregen. Het legendarisch unix-workstation, moet natuurlijk wel iets nuttigs gaan doen. Dus zijn we op zoek naar iets wat de o2 kan gaan doen.
StandverwarmingvoltooidHet bouwen van een stukje regelelectronica voor een Eberspacher X2 standverwarming.
VerlanglijstjeideeEen verlanglijstjes platform voor goede doelen. Het moet eens afgelopen zijn met goede doelen die enkel om geld vragen, terwijl er vele efficientere manieren zijn om het doel te bereiken waar een goed doel voor staat. Daarom willen lijkt het ons handig een verlanglijstje tool te maken die er voor zorgt dat de materialistische behoeftes en behoefte aan kennis inzichtelijk wordt gemaakt per goed doel. Vraag, maar ook aanbod. Zo kun je je via het platform aanbieden, of restmateriaal kwijt.
Wireless RwandaonderbrokenHet inrichten van een een klaslokaaltje met computers zodat de kinderen een voorsprong kunnen krijgen doordat ze in ieder geval basiskennis van de computer kennen.