User:Fludizz

From Frack - Hackerspace Friesland
Jump to navigationJump to search
Gebruiker: Fludizz
Afbeelding Anoniem.png
Naam Fludizz
Rol deelnemer
Woonplaats Leeuwarden
Website(s)
Deskundig GL-Inet
, Glasvezel lassen
, Iptables
, Linux, Netwerken, Nftables
, OpenVPN
, Python, RaspberryPi
, Software
Beginner ENC28J60

Open actiepunten

Bron Actiepunt Eigenaar
CNC Freesmachine 2 JHead extruder nozzle regelen Fludizz
CNC Freesmachine 2 Bij JHead passende Nema17 stepper regelen Fludizz
CNC Freesmachine 2 CNC Mount voor de 3D printerkop maken Fludizz
Space2.0/todo Inrichten videowall pcs Fludizz


Projecten

ProjectStatusOmschrijving
!UIT 2012voltooidFrack gaat op de !UIT-markt van 2012 (op 9 september 2012) de Poerbêst Button maken. Dit wordt een knop die bij elke stand op de markt geplaatst wordt. Bezoekers wordt gevraagd wanneer ze een stand leuk vinden (of om andere redenen?) op de knop te drukken. Centraal op de markt worden deze drukacties geregistreerd en gepresenteerd op het grote scherm.
Arduino Spectrum AnalyzervoltooidBij Nurdspace zijn BuZz en SmokeyD bezig met het bouwen van een op Arduino gebaseerde spectrum analyzer die de volledige WiFi band pakt (2.4GHz tot 2.5GHz). Ze verwachten hier binnenkort worden hiervan zelfbouwkitjes voor te maken.
Basiscursus LinuxonderbrokenEr werd op een gegeven moment een verzoek gedaan om een basis cursus linux server installatie te geven. Ik wil deze wel gaan geven in de toekomst zodra we internet hebben op de space. De bedoeling is dat dit een enkele avond is en niet een langlopende workshop.
Beest64voltooidWe zijn bezig met het langzaam aan te migreren van alles wat op de oude (Dual P3) space server draait naar de nieuwe Spaceserver.
DIY 12U ServerrackvoltooidKleine server rackjes van rond de 10U hoog zijn doorgaands alleen erg ondiep en bedoelt als telco racks. Daarnaast zijn dergelijke racks (als ze al voldoende diepte hebben) erg prijzig. Na het maken van een custom Server behuizing en het verkrijgen van enorme stapels Alu was een logische vervolg stap om zelf een 19" Rack te gaan bouwen wat voldoende diepte had en netjes onder een standaard bureau past.
DIY ThereminonderbrokenEen Theremin is een elektronisch muziekinstrument, welke middels twee antennes reageert op de beweging en afstand van de handen van de speler. Het is een apart, eerie geluid, wat veel in (oude) science fiction films gebruikt wordt. In de aanschaf zijn ze vrij prijzig, maar waarom kopen als je zelf kunt bouwen? Genoeg mogelijkheden, van simpele versies en hacky oplossingen tot complete kits. Om niet direct te ver door te slaan, gaan we eerst proberen of we een Arduino Theremin kunnen bouwen met alleen pitch control, gebaseerd op deze pagina
Dual Mini-ITX BehuizingvoltooidEen behuizing welke twee (of vier) Mini-ITX moederborden kan huisvesten. Gemaakt uit Trespa en aluminium hoekprofielen.
ExposerenDoos058voltooidDoos 058 is het brugwachtershokje vlakbij Frack. Hierin mogen wij als Frack onszelf presenteren, vanaf maart.
Fix de MixerlopendDe LW-6810 mixer van de Aldi is defect. Falende elektronica lijkt de oorzaak, motor lijkt in orde.
Frack KassaonderbrokenEen kassa applicatie voor het bijhouden van de verkopen van de bar in Frack
FrackBotlopendEen IRC-bot voor ons Frack-kanaal. Hiermee kunnen zaken als wiki-updates en het openen/sluiten van de space gemeld worden. Gebaseerd op code uit de Python-workshops.
Mac2uservoltooidEen plugin voor de IRC bot die middels dezelfde technieken als de spacestats MAC-adressen gebruikt om aanwezigheid in de space te bepalen. Deze plugin gaat om het koppelen van nicknames/apparaten aan MAC-adressen die actief zijn.
Spacestate SwitchvoltooidEen deurschakelaar in het slot van de toegangsdeur gebaseerd op ethernet. Dit om de staat van de space automatisch te detecteren en veranderingen naar de online tracker te sturen.
Spacestate Switch v2lopendspace is open/dicht indicator
SpacestatslopendSpacestats is a project to gather and graph data in and around the space. for this purpose we need sensors, user input and hardware that registers the resulting data.
StickersvoltooidFrack stickers
WeatherDuinovoltooidEen simpel Arduino Weerstationnetje dat vooralsnog temperatuur en luchtvochtigheid voor zowel binnen als buiten meet. Gebasseerd op DHT en DS18B20 sensoren.