Dual Mini-ITX Behuizing

From Frack - Hackerspace Friesland
Jump to navigationJump to search
Project: Dual Mini-ITX Behuizing
Dualcase11.jpg
Status voltooid
Betrokkenen
Afbeelding Anoniem.png Fludizz
Fludizz Rol: deelnemer Deskundig met: GL-Inet, Glasvezel lassen, Iptables, Linux, Netwerken, Nftables, OpenVPN, Python, RaspberryPi, Software Beginnend met: ENC28J60 Werkt aan: Geen projecten :(
Kennisgebied(en) CNC
Afgeleid van: CNC Freesmachine 2
Afgeleide projecten DIY 12U Serverrack
ProjectoverzichtProject toevoegen

Een behuizing welke twee (of vier) Mini-ITX moederborden kan huisvesten. Gemaakt uit Trespa en aluminium hoekprofielen.

Afbeelding Anoniem.png Fludizz
Fludizz Rol: deelnemer Deskundig met: GL-Inet, Glasvezel lassen, Iptables, Linux, Netwerken, Nftables, OpenVPN, Python, RaspberryPi, Software Beginnend met: ENC28J60 Werkt aan: Geen projecten :(

is voor zijn Server setup thuis bezig met het bouwen van een kastje waarin beide servers passen.

Productie

De kast bestaat uit 3 verschillende plaat ontwerpen: Boven/onderkant, zijkanten en middenplaat. Alle platen zijn gemaakt van 5mm Trespa op de CNC machine:

  • 2mm frees
  • 750mm/min snelheid
  • 2mm diepte per keer
  • Spindelsnelheid 140Hz

Alle SVG files hier zijn aangepast om te matchen met deze machine instellingen (dat is maatvoering met een tool offset erin). PyCAM is vervolgens als volgt ingesteld om de juiste GCode te genereren:

  • Tool Cylindrical;
  • Tool diameter2mm;
  • Processes Gravure;
  • Max. Step Down: 2mm;
  • Engrave offset: 1mm;

Let op: Maak allereerst een bodemplaat, mocht er ergens een reken/tekenfout zitten kunnen de maten van de rest van de panelen aangepast worden om te matchen!

Alle panelen worden aan elkaar vast gezet met behulp van aluminium hoekprofieltjes en popnagels.

Onder en boven plaat

Dualcase bottom.svg

Deze plaat is 478mm breed en 468mm diep.

De plaat is ingedeeld in twee secties: 1 sectie waarin de hardeschijven moeten gaan komen, 1 sectie waarin twee sets MiniITX montagegaten gemaakt zijn. Van deze plaat zijn er twee nodig waardoor het theoretisch mogelijk is om 4 mini-ITX borden in de kast te plaatsen (Twee liggend op de onderplaat, twee hangend aan de bovenplaat).

Note: De afmetingen zijn zo specefiek omdat er een rekenfout was gemaakt bij het freezen van de eerste plaat. Hierop zijn alle andere plaat designs aangepast om passend te zijn met de rekenfout; Alle SVG's zijn ook aangepast hierop.

Zijplaat

Dualcase sides.svg

De zijplaat is 478mm lang en 140mm breed.

Deze plaat heeft aan de 'achterkant' een aantal extra gaten, deze dienen om een eventueel bevestigingssysteem voor de PicoPSU adapters te kunnen monteren waardoor deze niet los buiten de behuizing hoeven te liggen. Van deze plaat zijn er twee nodig.

Middenplaat

Dualcase center.svg

Deze plaat is 468mm lang en 130mm breed.

Deze plaat heeft twee uitsparingen voor kabeldoorvoer en twee fanguards voor 120mm ventilatoren. Deze plaat dient voornamelijk voor extra stevigheid en voor gerichtere airflow in de behuizing; de bedoeling is dat de 120mm fans de lucht langs de harde schijven zuigt en vervolgens over de koellichamen van de MiniITX borden blaast. Van deze plaat is er maar één nodig.


PICS