Category:Arduino

From Frack - Hackerspace Friesland
Jump to navigationJump to search

Gerelateerde projecten

Een overzicht van alle projecten die met Arduino te maken hebben.

!UIT 2012
!UIT 2012 Project.jpg

Frack gaat op de !UIT-markt van 2012 (op 9 september 2012) de Poerbêst Button maken. Dit wordt een knop die bij elke stand op de markt geplaatst wordt. Bezoekers wordt gevraagd wanneer ze een stand leuk vinden (of om andere redenen?) op de knop te drukken. Centraal op de markt worden deze drukacties geregistreerd en gepresenteerd op het grote scherm.

ArduCopter
3DR-quad-motors-top.jpg

Zelf een autonome quadcopter bouwen gebaseerd op Arduino aan de hand van een kit van 3DRobotics. Het ArduCopter project behelst een zelfbouw autonome quadcopter gebaseerd op Arduino en is bedacht door Riddergraniet. De quadcopter is besteld en geleverd en wordt momenteel in elkaar gezet.

Arduino Spectrum Analyzer
ArduinoSA screenshot.png

Bij Nurdspace zijn BuZz en SmokeyD bezig met het bouwen van een op Arduino gebaseerde spectrum analyzer die de volledige WiFi band pakt (2.4GHz tot 2.5GHz). Ze verwachten hier binnenkort worden hiervan zelfbouwkitjes voor te maken.

Arduino Workshop
Arduino Workshop Project.png

Korte Workshop om mensen kennis te laten maken met de Arduino en de bijbehorende software en mogelijkheden.

Beamerluik
Beamerluik Project.jpg

Een beamer aan de muur is leuk -als hij aan staat- maar als hij uit is mag hij de muur in verdwijnen. Helemaal leuk als dat automatisch gaat :-)

Bedlights
Bedlights both.JPG

Een projectje om met adresseerbare RGB-ledstrip nacht- en leesverlichting te maken op de slaapkamer. De twee kanten zijn afzonderlijk instelbaar zodat leeslicht aan een kant geen storende verlichting aan de andere kant oplevert.

Cirkelklok
Cirkelklok op tafel.jpg

Een ronde wandklok van hout en plexiglas met daarin een drietal concentrische cirkels om de tijd aan te geven. Kleuring en vulling van de cirkels geven hierbij de tijd aan. Aangestuurd door een Arduino en een DS1307 Realtime clock.

DIY Theremin
Etherwave Theremin Kit.jpg

Een Theremin is een elektronisch muziekinstrument, welke middels twee antennes reageert op de beweging en afstand van de handen van de speler. Het is een apart, eerie geluid, wat veel in (oude) science fiction films gebruikt wordt. In de aanschaf zijn ze vrij prijzig, maar waarom kopen als je zelf kunt bouwen? Genoeg mogelijkheden, van simpele versies en hacky oplossingen tot complete kits. Om niet direct te ver door te slaan, gaan we eerst proberen of we een Arduino Theremin kunnen bouwen met alleen pitch control, gebaseerd op deze pagina

DMX Homelight

Op OHM2013 heb ik een 6-tal Led RGB-Spots gekocht inclusief de daar gebruikte controller. Deze controller is DMX gestuurd. Het idee is om deze spots te gaan gebruiken als verlichtingsbron in de woonkamer welke in ieder geval door een web-interface aangestuurd kunnen worden. Daarnaast is het doel om extra functionaliteiten toe te voegen zoals Ambilight en een audio-gestuurde disco-mode.

Omdat de verlichting en controller als losse onderdelen kwamen wordt alles in een nette 19" behuizing gebouwd. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de bruikbaarheid als losse DMX controller buiten de woonkamer-setting. Hiervoor worden onder andere ook standaard XLR 3P DMX connectoren aangebracht.

Drum Counter

Met behulp van een Arduino en een elektronische drum pad een drumteller maken...

Escape Room
Escape.jpg

Voor blokhuispoort is gevraagd een tweetal escape rooms te bedenken en uit te voeren zodra de ruimte beschikbaar komt.

HydroponicGarden

Een tuintje maken zonder modder

HypnoDisc
HypnoDisc voorkant.jpg

Een eerst project om animaties en ledaansturing met een Arduino te oefenen. De HypnoDisc is een 11cm diameter houten schijf met daarop twee dozijn witte leds, aangestuurd door een DK-Duino (Arduino Duemillanova) en een drietal HC595 schuifregisters.

LPD8806-Lan
LPD8806 lan interface.jpg

Interface om vanaf ethernet via een arduino direct de leds van een LPD8806 strip aan te sturen.

Lasercutter
D-W010 Laserstraling.svg

We gaan een lasercutter bouwen, hoezee.

Ldr2ethernet

Om de pulsen van mijn kwh meter te kunnen tellen heb ik een LDR aan een arduino met een ENC28J60 ethernet module geknoopt.

Led cube
Cube2.jpg

Leren, spelen, bouwen en je vingers branden. Met enkele duizenden ledjes en nog meer soldeerpunten is het mogelijk om je eigen hologram te maken.

Led it be ledder lamp
Lamp1.jpg

Een lamp die ik mooi vond bleek veel te duur. Daar baalde ik van, hierom besloot ik die emotie om te zetten in werk en heb ik de rip-off versie ontworpen die nog fijner en nog ledder is dan de zuiver led-it-be lamp.

Led kubus kit
LedCubeKit ProjectPicture.png

Knipperende leds, sierlijke figuren en het mooiste: allemaal door je zelf gemaakt. Deze kit is voor iedereen die zelf een led kubus wil maken.

Ledstrip Miniprojecten
LPD8806 flexistrip.jpg

Een verzameling van kleine Arduino projecten op de LPD8806 ledstrip. Elk van deze projecten demonstreert met een kleine hoeveelheid code (max 200 regels) een aantal verschillende manieren om de ledstrip aan te sturen. Alle code voor deze projecten is te vinden op GitHub: LPD8806-Miniprojects.

Ledtafel
Overview2.jpg

Een interactieve Lackrack als aankleding voor de space.

Midi-controller
Midi-Controller Project.png

Het maken van een (modulaire) midicontroller met relatieve rotary encoders en veel leds!

Moodlights met ws2812 en NRF24L01
Moodlight NRF SCHEMA.png

Moodlights die doormiddel van touch sensors te bedienen zijn en via NRF24L01 modules onderling communiceren

Poerbest v2
Poerbestprototype.jpg

Een paal met een knopje bovenop, een fysieke Like-button. Dat is wat de Poerbest Button is

Servo Arduino
Arduino-servo-encoder.jpg

Het aansturen / uitlezen van dc servo's en encoders met arduino's.

Spacestate light
Frack led.jpeg

Een spacestate indicator voor de esp8266 witty cloud (of andere esp8266) 1. verwissel password en ssid met je eigen wachtwoord en ssid in de code

2. upload de code met de arduino software

3. verbind de pins aan de led als je een andere esp8266 dan de witty cloud hebt:

pin 15: rode led

pin 12: groene led


code: https://pastebin.com/Qy4pRz4u witty cloud: https://bit.ly/2LwXbWZ

Spinoff Led it be lamp
Lamp1.jpg

Een lamp die ik mooi vond bleek veel te duur. Daar baalde ik van, hierom besloot ik die emotie om te zetten in werk en heb ik de rip-off versie ontworpen die nog fijner en nog ledder is dan de zuiver led-it-be lamp.

Stadsverwarming
Kamstrup energiemeter.jpg

Kamstrup warmte/flow meter uitlezen

Stofbot
Stofbot1.jpg

Een kapotte stofzuiger ombouwen tot een robot die autonoom rondrijdt.

WeatherDuino
WeatherDuino lcd components03.jpg

Een simpel Arduino Weerstationnetje dat vooralsnog temperatuur en luchtvochtigheid voor zowel binnen als buiten meet. Gebasseerd op DHT en DS18B20 sensoren.