Led it be ledder lamp

From Frack - Hackerspace Friesland
(Redirected from Spinoff Led it be lamp)
Jump to navigationJump to search
Project: Led it be ledder lamp
Lamp1.jpg
Status lopend
Betrokkenen
Afbeelding Anoniem.png Jibbers
Jibbers (Jibbers) Rol: niet-deelnemer Deskundig met: P9823 led Beginnend met: P9823 led Werkt aan: Geen projecten :(
,
Afbeelding Anoniem.png Failbaitr
Failbaitr Rol: deelnemer Deskundig met: Arduino, CNC, CNC-Frezen, Canvas, Digitale Fabricatie, ENC28J60, Glasvezel lassen, HTML, Hydroponics, Javascript, LPD8806, Linux, Mercurial, Programmeren, Python, Robotica, Software, Stappenmotor Beginnend met: Elektronica Werkt aan: Geen projecten :(
,
Afbeelding Anoniem.png S6thsense
S6thsense Rol: deelnemer Werkt aan: Geen projecten :(
Kennisgebied(en) CNC Freesmachine, ledlamp, Arduino
ProjectoverzichtProject toevoegen

Een lamp die ik mooi vond bleek veel te duur. Daar baalde ik van, hierom besloot ik die emotie om te zetten in werk en heb ik de rip-off versie ontworpen die nog fijner en nog ledder is dan de zuiver led-it-be lamp.

Het is begonnen met het maken van een ontwerp in Inkscape, een programma dat lijkt op bijvoorbeeld adobe illustrator. Hierin heb ik de omtrek van de lamp getekend. Dat ontwerp had natuurlijk een doel, ik wilde namelijk graag dat het ontwerp uitgefreesd zou worden met een cnc-machine (computerized numerical control). Deze heeft de lamp uitgezaagd en heeft ervoor gezorgd dat het ontwerp heel precies en fijn kon worden. Eerst heb ik de losse houten onderdelen geschuurd daarna heb ik deze onderdelen op elkaar gelijmd met houtlijm en de oneffenheden weggeschuurd. Vervolgens heb ik de verschillende onderdelen: de houten kop, de houten hals (2 onderdelen) en de houten voet (1 onderdeel) aan elkaar geschroeft. De voet heb ik eerst in een RVS-metalen schijf getimmerd, deze schijf is gemaakt door een vriend van mij. Met dank aan de schijf kan de lamp staan zonder voorover te vallen.

Het licht bestaat uit een rij RGB-ledlampjes (5050 leds met ws2812b chip) die apart kunnen worden aangestuurd. Een app op de mobiel zorgt ervoor dat de lichtjes van kleur kunnen veranderen en een arduino dient als computer, met een in C geschreven programma. Een heel erg leuk project en ik ben zeker van plan om meer lampen te gaan maken.