Drum Counter

From Frack - Hackerspace Friesland
Jump to navigationJump to search
Project: Drum Counter
NoProjectPicture.jpg
Status lopend
Betrokkenen
Afbeelding Anoniem.png Mikazuki
Mikazuki Rol: deelnemer Deskundig met: 3D printers Werkt aan: Geen projecten :(
,
Afbeelding Anoniem.png Martijn
Martijn (Martijn) Rol: deelnemer Deskundig met: Digitale Fabricatie, Elektronica, Hydroponics, Robotica, Software, Solderen, Stappenmotor Werkt aan: Geen projecten :(
Kennisgebied(en) Arduino, Electronics
, Muziek
ProjectoverzichtProject toevoegen

Met behulp van een Arduino en een elektronische drum pad een drumteller maken...

Introductie

In de drumwereld bestaan er competities wie het snelst kan drummen, hierbij wordt gekeken hoeveel slagen iemand kan slaan in een minuut. Het wereldrecord staat op moment van schrijven op de naam van Tom Grosset met 1208 slagen in een minuut.

Het meten van de slagen wordt gedaan met behulp van een drumteller, een apparaat die het signaal van een elektrische drumpad omzet en de slagen laat zien op een display.

Project omschrijving

Het project zal de volgende onderdelen bevatten:

Drum Teller

Het hoofddoel van het project is om het signaal bij elke slap op de drumpad te registreren en deze slagen op te tellen. Zodra de eerste slag wordt geregistreerd zal er een klok aftellen van 60 seconden. Als de teller is afgelopen moeten er geen slagen meer worden geregistreerd en het uiteindelijk aantal worden weergegeven op een dispay.

Klok

Naast de teller is het idee om een led klok om de drumpad te zetten. Deze klok zal met één kleur de tijd aangeven.

Pacer

Het idee is dat men voordat ze beginnen met drummen aan kan geven hoeveel slagen ze minstens willen halen, waarna de drumteller een andere kleur van de led klok verdeeld over dat getal. De drummer kan dan visueel zien of hij zijn record haalt door voor de klok te blijven.

Resultaten

Video van een arduino die drumslagen kan detecteren.