!UIT 2012/Brainstorm

From Frack - Hackerspace Friesland
Jump to navigationJump to search
Icoon waarschuwing geel.svg Je kijkt naar een activiteit die in het verleden heeft plaatsgevonden
Projectdag: !UIT 2012 brainstorm
350x550px
Datum 3 juli 2012 om 21:00
Contactpersoon Will-Do
Locatie Frack, Blokhuisplein 40, Leeuwarden
Project Project::!UIT 2012Property "Gerelateerd" (as page type) with input value "Project::!UIT 2012" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.
ActiviteitenoverzichtActiviteit toevoegen

!UIT is de start van het culturele seizoen in Friesland. Dit zal plaatsvinden op 9 september in de Prinsentuin. Willen we daar als Frack iets presenteren, en zoja, wat. Brainstorm sessie om ideeë te maken.

!UIT brainstorm

Brainstorm met de betrokkenen vanuit !UIT en de Bibliotheek erbij, zodat er wat meer vorm en feeling is bij de vraag.

Wat is !UIT

!UIT is de opening van het culturele seizoen Friesland. Initiatief genomen door Dolcie(?), geld gestopt in een gezamenlijke presentatie van wat er het seizoen te doen is.

Gegroeid van foldertjes uitdelen naar een groot festival in de Prinsentuin. Tamara is daar sinds vorig jaar artisitek coordinator voor. Jeroen is hier namens de Bibliotheek en wil daar iets met Frack doen/presenteren. Hoe meer partijen meedoen, hoe beter.

Er is een groot LED-scherm (paar meter diameter?), wie wil/kan daar de schermregie doen. Frack was daar een partij waar naar gekeken is. Technisch kan dat vast, maar er is geen grote motivatie voor, tussen "niet uitdagend" en "ja maar wat willen ze dan" in.

Belangrijker is de samenwerking Frack + Bibliotheek.

Jeroen: bij mooi weer druk, muziek theater, eten en drinken. Veel mensen en gezelligheid. Goed voor promotie van Frack. Uitgelezen moment om ons duidelijk te profileren.

Wat kan Frack doen

Bij Open Data kwam een vraag naar boven; "Als ik niet uit Friesland kom, wat moet ik dan weten, waar kan ik dat vinden". Jeroen koppelde dat aan Kinect, een applicatie gekoppeld aan het presentatiescherm. Een interactieve applicatie, enquete achtige applicatie om op het scherm populaire theater/muziek-voorstellingen, dagen, parken visualiseren.

Tamara was enthousiast over de interactie van Kinect en het publiek. Fysieke drag/drop interface bijvoorbeeld. Het is slechts een idee, niet een vaste wens

Bibliotheek gaat volgend jaar beginnen met een stuk Volksuniversiteit. Gaat van een aantal cursussen mini-workshops geven; gaan hardware-slopen doen (goed te koppelen met een soldeerworkshop van Frack).

Tamara legt de kaart van !UIT uit, zie figuur van CrazyA

Tamara legt uit dat er vorig jaar 18.000 man langskwam, dit omdat het waanzinnig mooi weer was en een grote publiekstrekker was; het schip de Lading (van papier mache).

Het onderliggende thema is "alles in verbinding" — dus geen strijd tussen goede en slechte competitie in goed en slecht maken.

Ideeen