Electronic Boolean algebra Puzzle

From Frack - Hackerspace Friesland
Jump to navigationJump to search
Project: Electronic Boolean algebra Puzzle
Boolean algebra.png
Status idee
Betrokkenen
Gebruiker CodeHunger.jpg CodeHunger
Gebruiker CodeHunger.jpgCodeHunger (CodeHunger) Rol: niet-deelnemer Deskundig met: Arduino, HTML, Javascript, Mustache, Programmeren, Python, Sammy Werkt aan: Geen projecten :(
Kennisgebied(en) Boolean algebra
, Elektronica, Hardware
Afgeleid van: Transistor logica
ProjectoverzichtProject toevoegen

Een puzzel game waar mee je boolean algebra kan leren. Los boolean gerelateerde puzzels op. Deze game is volledig hardware matig en verijst geen programmeer of electronica vaardigheden.

Tot standkoming

CodeHunger loopt al langere tijd met het idee in zijn hoofd rond om te kunnen spelen met transistors zonder dat je hoeft te solderen. Dit heeft bij het project transistor logica er toe geleid dat er erg veel dodgy elektronica is gemaakt. Echter is de behoefte om hier mee te spelen en de interesse voor de basis van computers gebleven.

Idee

Het idee is om op een groot bord simpele circuts te kunnen plaatsen. Het gaat hier over NOT, AND, OR, XOR. Deze zou je makkelijk in een bord moetten kunnen prikken zonder enige electronische kennis. Dit bort bevat 8 inputs en 8 outputs. Deze zichtbaar met een LEDje die aan geeft of een input/output actief is. De gebruiker kan alleen inputs aan of uit zetten. In een bijbehorend boekje staan instructies hoe je het bord gebruikt en insteld. Tevens staan hier ook de puzzel opdrachten in.

Doel

In het boekje staan een aantal boolean algebra berekeningen en/of waarheidstabel. Het doel is om de waarheidstabel te recreeren. Probeer met zo min mogelijk onderdelen

Hardware

Hardware bestaat uit de volgende onderdelen.

  • Puzzel bord
  • input onderdeel
  • NOT, AND, OR, XOR schakelingen
  • Kabels om onderdelen te verbinden
  • input controller (optioneel)

Instructie boekje

Het puzzel boekje bevat de volgende onderdelen.

  • uitleg hoe je het bord gebruikt
  • uitleg over boolean algebra notatie
  • uitleg over hoe je puzzels oplost